Juhász Gergely beszámolója a Kőbányai Bringapark Kupáról

“Üdvözlet!

Eljött az idő,pontosabban átestem első versenyemen mint Életerő KSE tagja.2015. November 22-én került megrendezésre a kőbányai bringaparkban az első Kőbányai Bringapark Kupa,amelyen képviseltem másodmagammal ( Wolford Zoli) az Életerő KSE csapatát.Nem mondhattam ,hogy meleg és száraz idő fogadott ezen a napon de erről szól a cyclocross és emiatt nem is nehezteltem az égiekre;) . Korán indultunk , már reggel fél 9-kor ott voltunk a helyszínen,ami nagyon jól megközelíthető. A parkolóban polgárőrök irányítottak és várták az érkező versenyzőket ( első pozitívum ).Ekkor még készülődött a célegyenes és a díjátadó környéke,viszont a pálya már tökéletesen ki volt szalagozva felkészítve a 9:00-tól kezdődő pályabejárásra majd versenyre.Mivel előneveztem (Életerő KSE) és a rajtcsomagot 9:00-tól lehetett átvenni ezért barátnőmmel aki elkísért a versenyre sétáltunk egyet a pálya technikásabb részén,ezzel is rögzítve milyen események várnak majd rám harc közben.Rajtcsomag átvétele (ami a rajtszámot egy ásványvizet,egy arcápoló krémet és melegítő zselét tartalmazott,meg az előnevezéssel járó téli sapkát) után elmentem átöltözni,hogy részt vegyek a pályabejáráson.Azt hiszem a rendezőség kitett magáért, az öltöző fűtött kb. 20-an tudtunk egyszerre öltözni,a zuhanyzó és WC is felújított fűtött és rendszeresen karbantartott helyiségek voltak.( 2. pozitívum).Talán ennyit tudnék írni a kiszolgáló helyiségekről.

Maga a pálya szerintem egy jó kis technikás, emelkedőkkel ,kanyargós részekkel tarkított pálya volt.Ami a bejáráson meg az első versenyek alkalmával még nagyon jó állapotban volt,mondhatom azt nyugodtan, öröm volt bringázni rajta.Mikorra odakerült a sor az én futamomra ami egyben az utolsó megmérettetés volt a napon (leszámítva a magasugró versenyt, amit sajnálok ,hogy nem vettem részt(10000.- díjazás a nyertesnek,aki mellesleg egyedül indult mert a többiek pancsolás miatt lekésték))Már a Zoli futamában is elkezdett esni az eső ami a mi futamunkra sem hagyott alább így mire a rajthoz jutottunk a pálya már jó csúszós lucskos volt.(De ez a cyclocross)Próbáltam jól rajtolni de azért az én erőmhöz és tudásomhoz az elit mezőny azért egészen jól húzott 😀 el is nyúlt a vonat rendesen és az elején már a fogós részeken szakadt is szét.Első 3 körben egészen jól tartottam magam a mögöttem lévőkhöz képest ,de utána kisebb hibákból hátracsúsztam (elhagyott kerékpáróra,nem becsatolható cipő stb.) ,viszont nem szeretném kifogásként felróni talán most ebből a hétvégéből ez az eredmény tudott kijönni.(Master 1 kategória 15. hely).A sokadik pozitívum pedig ,hogy célba érkezéskor a verseny főszponzorának köszönhetően befutócsomagot is kapott minden befutó versenyző. Legközelebb jobban felkészítem magam és a felszerelésem a jobb helytállás érdekében.

U.i.: Ami nagyon tetszett és jó volt hallani mikor áthaladtam a célvonalon szinte majdnem minden körben elhangzott a nevem ,meg persze az általam képviselt klub neve is!!!! –> ÉLETERŐ KSE!!!  Szerintem jó mikor ilyet hall egy versenyző verseny közben,ad egy kis plusz erőt 😉

Röviden ennyit tudnék írni a hétvégi eseményről. Következő megmérettetés december 13-án lesz szintén ezen a helyszínen.”

Juhász Gergely